Coaching

Ik bied ondersteuning aan mensen van 3 tot 83

Dankzij meer dan 35 jaar ervaring in basisonderwijs en psychiatrie (met name jeugdpsychiatrie), heb ik veel kennis opgedaan.

Soms loop je vast in deze maatschappij, het schoolsysteem of met jezelf. Ook voor ouders kan het mede daarom soms  moeilijk zijn om alle ballen hoog houden. Door middel van  coaching met de paarden of met de MatriXmethode, kan ik je helpen om je nare gevoel wat te verlichten, zodat je opgelucht en met een glimlach op je gezicht  weer naar huis toe kan gaan. 

Ik zeg wel eens: “Het lijkt net op toveren”. 

De verbazing op de gezichten en de opluchting die ik bij deelnemers zie, zijn mijn mooiste cadeau.

Paardencoaching

De paarden  zijn mijn co-coaches. Ze kunnen zorgen voor een nieuw inzicht, tijdens een werkvorm die past bij je hulpvraag. Er hoeft niet veel gepraat te worden. Vaak wordt je gevoel aangesproken door het gedrag van een paard. Zij kunnen iets bij je teweeg brengen waar je zelf misschien niet meer bij kon komen. We zijn ons gevoel soms wat kwijt geraakt, zitten veel in ons hoofd en denken van alles. 

Even worden we onderdeel van hun kudde. Paarden houden zich alleen bezig met het hier en nu en willen veiligheid. Ze zijn altijd alert als “vluchtdier”. Als sensibel dier merken ze het meteen  als gedrag en gevoel bij jou niet op 1 lijn staan. Ze willen dat fixen.

Alleen als er balans is, bij ook jou in de kudde, voelen ze zich veilig. Antwoorden op je hulpvraag zitten in jou. De paarden kunnen je het helpen te vinden. 

MatriXmethode

Daarnaast ben ik ook MatriXmethode professional. Deze methode is heel fijn in te zetten bij angsten/ trauma en allerlei mentale- en leerproblemen. Voor jong en oud, op een snelle en meestal blijvende manier verlost van bijv. die akelige gebeurtenis. En dat zonder er iets over te vertellen! Hoe fijn is dat. Het feit kan niet weg, maar het nare gevoel wat het oproept kan wel voor altijd veranderd worden, zodat er geen triggers meer zijn die je belemmeren in het dagelijkse leven.  

Ook kunnen we een vol hoofd opruimen, iets waar je je hele leven iets aan hebt. 

Geef maar aan welke manier je het fijnste lijkt. Het is hier allemaal zorg op maat. Vaak verweef ik ook alles met elkaar. Dat maakt het resultaat heel krachtig.

Aanmelden voor coaching?

fotogalerij coaching

Bekijk de foto’s