Bij buitenlust zijn kinderen welkom voor een of meerdere dagdelen dagbesteding. We zijn met name gericht op kinderen die vastlopen met zichzelf, in het onderwijs en/of thuis.

Ik werk voornamelijk met individuele begeleiding. Samen met ouders/verzorgers maak ik een zorgplan en werk ik aan de gemaakte doelen. Alle zorg is dus op maat gemaakt.

Tijdens de dagbesteding breng ik structuur aan en zorg ik voor een veilige omgeving. Buitenlust biedt zinvolle dagbesteding en groeimogelijkheden in praktische werk-vaardigheden om zodoende de zelfstandigheid te vergroten. We stimuleren dat het kind zich nuttig voelt en het gevoel heeft mee te tellen. Dit alles zonder druk. Het kind mag zichzelf zijn. De wereld gaat al heel snel en bij ons is het ook heerlijk om tot rust te komen. Het kan ook nodig zijn even niets te moeten, zonder verwachtingen er gewoon te mogen zijn. Tot jezelf komen, weer of meer vertrouwen en geloof krijgen in zichzelf om iets te kunnen bereiken.

Wat doen we zoal? Iedere dag kan er meegeholpen worden met het verzorgen van de paarden en andere dieren. Daarnaast worden er timmer-, tuinier-, creatieve- en ontspanningsactiviteiten aangeboden. We bouwen hutten, maken zelf speelgoed, ontdekken van alles in de natuur waar we zijn. We maken de omgeving netjes, gebruiken daarbij een quad, trekker en veegmachine. Als het even kan zijn we heel de tijd buiten en passen daar onze kleding op aan. Zo is er volop ruimte om eigen kwaliteiten te ontdekken en ontwikkelen. Er wordt gekeken naar hoe het kind om gaat met prikkels van buitenaf en zoeken een goede balans tussen inspanning en ontspanning, zodat het kind in zijn kracht en in verbinding met zichzelf en zijn omgeving kan blijven.

Is uw interesse gewekt? Via het contactformulier, kan er een aanvraag worden gedaan. Hierin ontvang ik graag korte informatie over wie het gaat en wat de vraag is. Daarna zal ik binnen 3 dagen contact opnemen en een vrijblijvend gesprek plannen voor een rondleiding en een kennismaking.

Buitenlust Vlake - Dagbesteding